Croatia Capital

De vastgoedmarkt in Pula is bedoeld voor kopers met een hogere betalingscapaciteit

De vastgoedmarkt in Pula is bedoeld voor kopers met een hogere betalingscapaciteit

Te oordelen naar de prijzen per vierkante meter is de vastgoedmarkt in Pula bedoeld voor kopers met een hogere betalingscapaciteit.

De prijzen van appartementen zijn omhooggeschoten, en veel burgers kunnen er alleen maar van dromen een eigen woning te kopen. In Pula is echter sprake van een aanzienlijke prijsstijging, die zelfs degenen die onroerend goed verkopen verrast, schrijft Glas Istre. Een appartement van 48,57 vierkante meter op de zolder van een gebouw uit de Oostenrijks-Hongaarse periode wordt verkocht voor 135.000 euro, terwijl een tweekamerappartement in Šijana van 75 vierkante meter in een gebouw uit 2008 wordt verkocht voor 200.000 euro, wat betekent dat een vierkante meter 2.666 euro waard is.

Een eenkamerappartement van 51,41 vierkante meter op de begane grond in het nieuwe woongedeelte van Marina Verud kost 289.181 euro, wat betekent dat de prijs per vierkante meter 5.624 euro bedraagt. Dit zijn allemaal bedragen waar de gemiddelde burger alleen maar van kan dromen. Te oordelen naar de prijzen per vierkante meter is de vastgoedmarkt in Pula bedoeld voor kopers met een hogere betalingscapaciteit.

“Ongeacht de rentevoeten zijn de prijzen zo sterk gestegen dat onze klant ze niet kan bijbenen”, aldus de eigenaar van het makelaarskantoor Pula Immobilia, Sergio Ricchiuto, die niet weet waarom vierkante meters in Pula zo duur zijn geworden.

– De media zeggen dat de prijzen met ongeveer 10 tot 20 procent zijn gestegen, wat niet helemaal klopt, want de prijzen van sommige eigendommen zijn met 50 tot 70 procent gestegen, afhankelijk van de locatie. Voor onze burgers, vooral jongeren en jonge echtparen die een appartement willen kopen, wordt het een onmogelijke missie omdat zij het zich tegen deze prijzen niet kunnen veroorloven, ongeacht de huidige rentevoet, die een kleine post is in vergelijking met de prijs, antwoordt Ricchiuto op de vraag in hoeverre de stijging van de rente op leningen de kredietwaardigheid van de burgers heeft beïnvloed.

 

Een twee-kamer appartement in Šijana, 75 m2, kost 200.000 eur (Foto: Dejan Štifanić, Glas Istre)
Een twee-kamer appartement in Šijana, 75 m2, kost 200.000 eur (Foto: Dejan Štifanić, Glas Istre)

Klaar om te beleggen?

Wilt u niet langer wachten of wilt u meer informatie over het beleggen in één of meerdere appartementen in Kroatië? Wij staan voor u klaar om u direct op weg te helpen en al uw vragen te beantwoorden!