Croatia Capital

Goedkopere appartementen in Jastrebarsko, op slechts een half uur van Zagreb

Hoewel er in Jastrebarsko bijna 8% minder inwoners wonen dan in 2011, zijn er eenvoudigweg niet genoeg appartementen. Terwijl in Zagreb een vierkante meter van een appartement ongeveer 2.700 euro kost, variëren de prijzen hier van 1.200 tot 1.800 euro, zodat alle nieuwe gebouwen razendsnel van de markt verdwijnen.

“Op onze wachtlijsten staan ongeveer 15 mensen die vandaag een appartement willen kopen. Je kunt vandaag geen appartement kopen in Jaska, of als iemand een appartement verkoopt, is het morgen verkocht. Er zijn momenteel geen appartementen,” zegt Ivan Lončarić, makelaar en geodetisch ingenieur.

“Momenteel is de vraag groter dan het aanbod. Zoals in heel Kroatië stijgen de prijzen voortdurend, maar ze zijn twee keer zo laag als in de stad Zagreb en andere grotere steden, zodat een groot aantal mensen de stad Jastrebarsko kiest als hun nieuwe woning,” voegt makelaar Petar Gabor toe.

Jastrebarsko is een van de steden in de buurt van Zagreb waar steeds meer kinderen worden geboren, de gemiddelde leeftijd van de bevolking steeds lager wordt en de belangrijkste zorg van het stadsbestuur is hoe meer scholen, speelplaatsen en kleuterscholen te bouwen. Bovendien wordt de verkeersverbinding beter.

Jastrebarsko en Zagreb zijn goed met elkaar verbonden

Elke werkdag rijden er 15 treinen van het hoofdstation van Zagreb naar Jastrebarsko. Ze doen er een half uur over om hun bestemming te bereiken.

 

bron: https://www.poslovni.hr/nekretnine/evo-gdje-mozete-do-jeftinih-kvadrata-lokacija-je-iznenadujuce-atraktivna-4385758

fotobron

Klaar om te beleggen?

Wilt u niet langer wachten of wilt u meer informatie over het beleggen in één of meerdere appartementen in Kroatië? Wij staan voor u klaar om u direct op weg te helpen en al uw vragen te beantwoorden!