Croatia Capital

Herstel en Groei van het Toerisme in Kroatië

Herstel en Groei van het Toerisme in Kroatië: Overzicht 2022 en Vooruitzichten 2023

Het toerisme in Kroatië maakte in 2022 een indrukwekkende comeback, waarbij het bijna de recordcijfers van 2019 bereikte. Deze sterke heropleving vond plaats ondanks globale uitdagingen, zoals de stijgende inflatie en de oorlog in Oekraïne.

De positieve trend die in 2022 werd waargenomen, zal naar verwachting in 2023 worden voortgezet. Ondanks de genoemde onzekerheden lijkt de toerismesector in Kroatië goed gepositioneerd om verder te groeien en te bloeien.

Een karakteristiek aspect van het Kroatische toerisme is de seizoensgebondenheid. Meer dan de helft van de overnachtingen vindt plaats tijdens het hoogseizoen, wat de sterke aantrekkingskracht van het land in de zomermaanden onderstreept.

Opvallend is ook het hoge percentage overnachtingen in privé-accommodaties, wat aantoont dat Kroatië een populaire bestemming is voor toeristen die op zoek zijn naar een meer persoonlijke en authentieke ervaring. Het toerisme in Kroatië is voornamelijk afkomstig uit Duitsland, Slovenië en Oostenrijk, die samen verantwoordelijk zijn voor een significant deel van het totale aantal overnachtingen.

Klaar om te beleggen?

Wilt u niet langer wachten of wilt u meer informatie over het beleggen in één of meerdere appartementen in Kroatië? Wij staan voor u klaar om u direct op weg te helpen en al uw vragen te beantwoorden!