Croatia Capital

Vastgoedtransacties nemen af, gemengde gebruikshotels in de lift

Kroatië en Slovenië: Vastgoedtransacties nemen af, gemengde gebruikshotels in de lift

In 2022 bedroeg de totale transactievolume van commercieel vastgoed in Kroatië en Slovenië respectievelijk ongeveer €400 miljoen en €50 miljoen. Deze afname in volumes in beide landen ten opzichte van het vorige jaar werd voornamelijk veroorzaakt door een tekort aan opportuniteiten op de markt.

Binnen dit vastgoedlandschap is er in Kroatië een sterke vraag naar gemengde gebruikshotelproducten en -ontwikkelingen. Deze mix van residentiële en hotelcomponenten blijkt aantrekkelijk voor zowel binnenlandse als internationale investeerders.

Parallel daarmee kijken internationale hotelmerken naar mogelijkheden om hun activiteiten uit te breiden in beide markten. Ondanks de recente economische heropleving van de afgelopen jaren, wordt verwacht dat de economische groei in 2023 aanzienlijk zal vertragen. Dit roept vragen op over de impact op de vastgoedmarkt in de komende periode.

Klaar om te beleggen?

Wilt u niet langer wachten of wilt u meer informatie over het beleggen in één of meerdere appartementen in Kroatië? Wij staan voor u klaar om u direct op weg te helpen en al uw vragen te beantwoorden!