Croatia Capital

Kroatië is het vijfde beste land om te wonen in Europa in 2023!

Kroatië is het vijfde beste land om te wonen in Europa in 2023!

Kroatië is gerangschikt als het vijfde beste land om te wonen in Europa in 2023, volgens een recente leefbaarheidsstudie.

De studie, uitgevoerd door de Amerikaanse onderzoeksblog My Dolce Casa over verhuizen, wonen en met pensioen gaan in het buitenland, identificeerde de sweet spots in Europa die een combinatie bieden van geweldige levenskwaliteit en redelijke kosten van levensonderhoud.

Met behulp van de laatste Numbeo-gegevens gebruikten de onderzoekers een formule die rekening hield met de laagste kosten van levensonderhoud en de hoogste levenskwaliteit.

Volgens de studie staat Kroatië in de top vijf dankzij de geweldige mix van geweldige levenskwaliteit en betaalbaarheid.

“Kroatië heeft een lage levenskosten-score van 47 en een ruim bovengemiddelde levenskwaliteitscore van 163, en biedt dus een geweldige levensstijl tegen een redelijke prijs”, zo bleek uit het onderzoek.

Kroatië werd alleen overtroffen door Spanje, Portugal, Nederland en Slovenië.

Spanje eiste de eerste plaats op met de beste combinatie: een zeer hoge levenskwaliteit (score 174) voor een matige prijs (score 51).

Oostenrijk staat op de 10e plaats en Duitsland op de 11e. Italië staat slechts op de 29e plaats en biedt een veel lagere levenskwaliteit tegen hogere kosten van levensonderhoud dan Kroatië.

lees meer op: https://www.croatiaweek.com/croatia-ranks-in-top-5-as-best-country-to-live-in-europe-in-2023/

 

Klaar om te beleggen?

Wilt u niet langer wachten of wilt u meer informatie over het beleggen in één of meerdere appartementen in Kroatië? Wij staan voor u klaar om u direct op weg te helpen en al uw vragen te beantwoorden!