Croatia Capital

Nieuw bedrijvencentrum stimuleert economisch potentieel in Kroatië

Het project is een kapitaalinvestering van het district Osijek-Baranja, die in samenwerking met de stad Osijek tot stand is gekomen en voorziet in nieuwe bedrijfsinfrastructuur en ruimten voor handelsbeurzen en andere economische evenementen.

De opening van de VC-corridor door Baranja, het regionale distributiecentrum voor groenten en fruit van het district Osijek-Baranja en de aankondiging van andere projecten in Osijek door burgemeester Radić getuigen allemaal van enthousiasme, energie en aantrekkingskracht voor buitenlandse investeerders, zoals Jabil, dat zal starten met 1.500 werknemers.

De burgemeester van Osijek zei dat het nieuwe zakencentrum, dat gedeeltelijk met Europese middelen is gefinancierd, een groots en prijzenswaardig project is dat een aanvulling vormt op de vele andere projecten die reeds in de stad lopen, zoals de modernisering van de afvalwaterbehandeling, de aanleg van een voetgangerstunnel, de verbinding van de promenades van de boven- en de benedenstad en de bouw van drie kleuterscholen.

Hij wees er ook op dat het potentieel van Osijek wordt erkend door buitenlandse investeerders en noemde de komst van een groot internationaal bedrijf dat werk zal bieden aan ongeveer 1500 mensen, de grootste investering in de provincie Osijek-Baranja sinds de onafhankelijkheid. Hij meldde dat Osijek de afgelopen 15 jaar een recordhoge werkgelegenheid en een recordlaag werkloosheidscijfer had.

Met de bouw van het bedrijvencentrum van het district Osijek-Baranja zet het district een reeks kapitaalinvesteringen in infrastructuur voort die de voorwaarden scheppen voor nog meer economische groei en ontwikkeling.

lees meer op: https://www.croatiaweek.com/new-business-centre-opens-boosting-economic-potential-in-croatias-osijek-baranja-county/?fbclid=IwAR3tp1SNC6-BhZCNsNgOqVPSOUz1xmgyGM2neWb0RwBqXNcSq2xFlgjSvzc

fotobron: Osijek.hr

Klaar om te beleggen?

Wilt u niet langer wachten of wilt u meer informatie over het beleggen in één of meerdere appartementen in Kroatië? Wij staan voor u klaar om u direct op weg te helpen en al uw vragen te beantwoorden!